Faciliteiten verwijderen en herstellen
Op deze pagina
Verwijder een faciliteit wanneer een locatie definitief sluit, zoals een winkel die dicht is, een evenementenlocatie waarvan de huur is afgelopen of een tijdelijke evenementenlocatie. Als je er per ongeluk een hebt verwijderd, kun je die nog een tijd daarna herstellen.
Snelle referentie
Waar je het vindt: Instellingen (tandwielpictogram) → Identity and Access Management → Faciliteiten → een faciliteit → Faciliteitinfo → Faciliteit verwijderen
Wie toegang heeft: Organisatiebeheerders
Doel: Een faciliteit verwijderen, of een recent verwijderde faciliteit herstellen
Voordat je verwijdert
"Verwijder eerst de apparaten en reken de facturen af. Verwijderde faciliteiten zijn voor iedereen verborgen en kunnen gedurende 30 dagen worden hersteld."
Voordat je een faciliteit verwijdert:
- Verwijder de apparaten, zoals displayschermen, deurcontrollers en camera's. Zie Apparaatbeheer.
- Vereffen de rekeningen.
- Controleer wie de faciliteit gebruikt. De kaart Who has access op Faciliteitinfo toont de mensen van wie de rollen de faciliteit omvatten. Verplaats ze naar een andere faciliteit als ze nog toegang nodig hebben.
Als de locatie maar tijdelijk sluit, bijvoorbeeld voor een verbouwing, verwijder haar dan niet. Wijzig in plaats daarvan de uren; zie Openingstijden op feestdagen.
Een faciliteit verwijderen
- Klik op het tabblad Faciliteiten op de faciliteit.
- Klik op Faciliteitinfo op Faciliteit verwijderen. Het dialoogvenster Faciliteit verwijderen: faciliteitnaam leidt je door maximaal vier stappen.
- Devices: als er nog apparaten zijn, zie je "This facility still has devices in Device Management". Verwijder of verplaats ze via Open Device Management en klik daarna op Check again.
- Billing, alleen als er iets verschuldigd is: "Everything this facility owes must be settled before it can be deleted." Kies of je de kaart van de faciliteit belast, de kaart van de organisatie belast, of het bedrag toevoegt aan de volgende rekening van een andere faciliteit.
- Credit, alleen als de faciliteit tegoed heeft: verplaats het naar een andere faciliteit of naar de organisatie.
- Confirm: lees wat er gebeurt, typ de naam van de faciliteit en klik op Faciliteit verwijderen.
De stap Confirm legt uit wat verwijderen doet:
- "De faciliteit is verborgen voor iedereen, inclusief faciliteitspersoneel, en is gedepubliceerd."
- "Facturatie en gebruiksrapportage stoppen voor deze faciliteit."
- "Herstellen draait eerdere betalingen of verplaatste tegoeden niet terug, en de faciliteit komt gedepubliceerd terug."
De stap Confirm vermeldt ook "Organisation admins can restore it until date. After that, it is permanently deleted."
Wanneer het klaar is, zie je "You can restore it from Recently deleted for 30 days."
Een faciliteit herstellen
Verwijderde faciliteiten kunnen 30 dagen lang worden hersteld.
- Stel op het tabblad Faciliteiten het filter Status in op Recently deleted.
- Zoek de faciliteit; de rij toont hoeveel dagen er nog over zijn om haar te herstellen. Klik op Restore.
- Bevestig bij Restore facility?.
De faciliteit staat weer onder Active.
Gerelateerde pagina's
- Faciliteiten: het tabblad Faciliteiten
- Faciliteitinstellingen en modules: het tabblad Faciliteitinfo
- Apparaatbeheer: de apparaten van een faciliteit verwijderen